A Szatmár-Beregi ILCO vendégei voltunk Mátészalkán 2013. 09. 24.

Örömmel értesültünk arról, hogy tavasszal megalakult Mátészalkán a Magyar ILCO Szövetség sorrendben 38. egyesülete. Hogy mennyire komolyan veszik munkájukat, az is jelzi, hogy három sorstársi egyesületek is meghívást kaptak a vezetőségtől, a szeptember 24-én megtartott ülésükre, egy találkozóra, a közös gondolkodás, az együttműködés lehetőségeinek megbeszélésére.

A Dorogi ILCO Klub, a Hajdú-Bihar megyei ILCO Egyesület és a Nyíregyházi ILCO Egyesület elnökeit látták vendégül. Szívesen mentünk, hiszen Dr. Bartha Iván főorvos úr alapító tagja volt a nyíregyházi és a debreceni egyesületnek is.

Főorvos úr köszöntőjében az ILCO klubok szükségességéről, a tartozni valahová érzéséről beszélt.

Máté Györgyné Éva az egyesület elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a szükség hozta létre az egyesületet, hiszen a sztomaműtött rehabilitációja szempontjából nagyon fontos a sortársi közösség, a szakmai előadások, a személyre szabott tanácsadás, „az itt mindenki egyenlő” érzése, a fizikai és lelki segítségadás. Tájékoztatta a tagságot, hogy egyesületük kérte a felvételét a Magyar ILCO SZövetség tagjai sorába, és ismertette az október havi programot.

Felkérte Magyarfalvi Imrét, a Dorogi ILCO Klub elnökét, aki Dr. Bartha Iván főorvos úr meghívásának eleget téve, az irrigálásról tartott előadást, majd beszélt és bemutatót tartott a sztomazsákok használatának "trükjeiről" is.

A hozzászólásokból és az irrigálás elsajátítására jelentkezőkből ítélve fontosnak, és érdekesnek találták az előadást.

Parragné, Katika az eszköz kiszállítás új rendszeréről beszélt.

Főorvos úr zárszavában hangsúlyozta az összefogás erejét, közös programok szervezését.

Kérte a tagságot az összetartásra, egymás segítésére, a sztomás lét természetes megélésére.

Kovács Istvánné és Bátori Józsefné felajánlottuk a segítségünket a kezdeti lépéseknél, és készségünket fejeztük ki az együttműködésre.

Kedves vendégül látás, kávé, üdítő, pogácsa mellett kötetlen, baráti beszélgetés, eszmecsere, elérhetőségek cseréje, a MISZ közelgő jubileumi rendezvényének megbeszélése következett, majd Éva a klubnapot bezárta.

Örömmel tölt el, hogy a „keleti régióban” többen lettünk egy olyan lelkes csapattal, akik példát akarnak mutatni sorstársaiknak: együtt könnyebb!

Kovács Istvánné

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.