Pola de Allande - La Mesa 22,8 km

https://caminodesantiago.consumer.es/los-caminos-de-santiago/camino-prim...

Az El Puerto del Palo több mint találó elnevezése annak a nehéz akadálynak, amelyet le kell győzni, és ez azonban a mai napot az egész zarándoklat egyik legszebb állomásává teszi.

A völgy alját benépesítő gesztenyeligetektől a felső szinteken található hanga- és liliigék Puerto del Palo felé vezető emelkedő örökre bevésett marad. A Primitív Út legnagyobb lejtője kétségtelenül a Kórházi út mellett az egész zarándoklat egyik leghasznosabb napja.

Km 0. Pola de Allande (minden szolgáltatás)

Elhagyjuk La Puelát a fő sugárúton, először Américán, majd Galicián, ahol a legtöbb létesítmény koncentrálódik. Már az AS-14-en elhaladunk egy benzinkút mellett, majd továbbhaladva elérjük az El Mazo (1.1 km) (Bar) helyét. A benzinkúttól egy kilométer után letérünk az útról, és egy ösvényen haladunk le a Nisón folyó síkságára , a Narcea mellékfolyójára. A Hospitalesen való átjárás már impozáns, a Puerto del Palo-i feljutás mit sem von le belőle. Az ösvény nyugodtan emelkedik fel az El Teixu és El Colobréu helyei mellett , és eléri a kitérőt a Peñaseita szállóig , amely az AS-14 lábánál található, néhány méterre a Casa Viñas bártól.

Km 3.2. Kitérő Albergue de Peñaseita (Albergue. Bar)

Ha nem akarunk éjszakázni, elmegyünk a kerülőút mellett, és magyalfák és nem kevés madroñera alatt haladunk előre. Átkelünk a Fonfaraón patakon a Xestu Molín hídon (4. km) , majd átkelünk egy másik patakon és több földcsuszamláson, mielőtt elérnénk a La Reigada parasztházat .

Km 5,3. A Reigada

Ezekben a fizetésekben a völgy még jobban beszűkül, és az emelkedés kezd nyilvánvalóbbnak lenni. Magány, mindössze 200 méterre az úttól, abszolút. Feljebb néhány fahíd segít átkelni a patakon egy áfonyás növények által lakott erdő alatt (6,4 km) . Mielőtt felmegyünk az AS-14-re, átmegyünk egy másik ösvényen, de az csak száz méter aszfalt lesz. Lehagyjuk az utat jobbra, hogy egy sziklás ösvényen menjünk, ami igazi bot. A tempó csökken, ahogy elérjük a napsütötte lejtőt, majd egy füves ösvényt fenyőfák között. Átmentünk a nagyfeszültségű vonal alatt, és felvidulunk, már egy lépésnyire van a csúcs.

Km 8,8. Puerto del Palo (mobilbár szezonban)

Közvetlenül a tetején, egy jobbról összefutó ösvényen csatlakoznak a zarándokok, akik Borresből érkeznek a Kórházak útvonala mentén . A látványos kezdeti emelkedő után egy köves ösvényen kezdjük meg az ereszkedést, ahonnan már látjuk Montefuradot. Átkelünk az AS-14-en a 31. kp-nél, és folytatjuk az ereszkedést egy kevésbé egyenetlen úton, amely a seprűn keresztül halad előre.

Km 10,5. Montefurado

Montefurado a magányos város, amely úgy tűnik, hogy kiemelkedik a hegyből, és úgy néz ki, mint egy filmes díszlet, pala kőházakkal. A faluban volt egy zarándokkórház. Ma Santiago kápolnája , ahol az apostol festői faragása , néhány csirke, egy masztiff és tulajdonosa az egyetlen életjel több kilométeres körzetben. Rövid pihenő után Texu de Lago felé kell indulnunk .

Megkerülünk egy kapu melletti falat, ahol szép piros bogyós bokor nő, és felmegyünk Sesto de la Fuentéba . A tetején átmegyünk egy kapun, és leereszkedünk a lejtő fele az AS-14-hez (12,9 km) . Utunk tőle balra halad, egy lejtőn megkerülve elérjük a Lago -t . A bejáratnál, a temető mellett, a Santa María plébániatemplom mellett egy csodálatos tiszafa nő . Felmentünk az AS-14-re.

Km 14,5. Tó 

Lagotól Berducedóig körülbelül négy könnyű kilométer van. Lehagyjuk az utat jobbra, és rövidesen átkelünk a Corondeño felé vezető úton. El Chao és La Llanada helyein át ismét elérjük az AS-14-et (15,8 km) . Körülbelül egy kilométert sétálunk rajta, hogy a bal váll mellett hagyjuk. Egy fenyőerdő alatt Berducedo felé vettük az irányt, a Concejo de Allande plébániáját, és egy újabb alternatívát a színpad végén a szolgáltatásainak és a már három menedéknek köszönhetően.

Km 18,2. Berducedo (szállók. bárok. üzlet)

La Mesa felé vesszük az irányt , elhaladva a Santa María templom mellett , amelyet egy másik nagyszerű tiszafa ( Taxus baccata ) őriz. A kelta népek szentjeként emlegetett fajt általában temetők és vallási épületek mellé ültetik, mivel rendkívül hosszú élettartama halhatatlan jelleget kölcsönöz neki. A GR-109-es jelzésű pálya és az azt követő felvezető ösvény elvisz minket Berducedótól, gyönyörű képet adva nekünk erről a plébániáról az allandei tanácsban. A tetején, a Prima Madera dombtól fél kilométerre balra fordulunk. Egy erdei fenyő (i>Pinus sylvestris) liget később vezet a helyi úthoz, amely La Mesába vezet, Grandas de Salime tanácsának plébániája (20,4 km) . Az asztúriai galíciai Eonaviegoban vagy általában falában A Mesának hívják. Mielőtt elérnénk a zarándokszállót, meglátogatjuk a 17. század végi Santa María Magdalena plébániatemplomot .

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.