Koloproktológiai Kongresszus

Hajdúszoboszló 2013. 09. 4-5- 6

Immáron kilencedik alkalommal rendezi meg a Magyar Coloproctológiai Társaság a kongresszusát.

A három napos rendezvény Dr. Bartha Ivánnak a társaság elnökének köszöntő szavaival kezdődött. Elnök úr elmondta, hogy a mostani a tizenegyedik továbbképző kongresszus, és a kilencedik East- West Colorektal Days rendezvény.

A programban a proctológia számos kérdésköre szerepelt. Nemzetközileg elismert szakemberek ,és a colorectális szakma kiválóságai tartottak előadásokat az új műtéti, kezelési eljárásokról. Számos ország képviseltette magát, így Olaszország, Egyesült Királyság, Belgium, Németország, Ausztria.

Nagy érdeklődéssel zajlott Dr. Ritter László professzor úr vezetésével , az aranyér konzervatív kezelését megvitató kerekasztal beszélgetés.

A nővérszekcióban előadó sztomaterápiás nővérek magas színvonalú szakmai tudásról tettek bizonyságot.

A Magyar ILCO Szövetséget Dr. Nagy András elnök úr képviselte.

A MISZ tagszervezetei közül két egyesület képviseltette magát, a Dorogi ILCO Klub elnöke, Magyarfalvi Imre „Tizenegy év kolosztomával” címmel tartott előadást, ahol az irrigálás jelentőségéről, és a sztomazsákok hibáiról beszélt.

Kovács Istvánné a Nyíregyházi ILCO elnöke pedig a „Mit tehet egy önkéntes, ha nincs vastagbélszűrés Magyarországon?” címmel az egyesületben folyó, a vastag és végbélszűrés megvalósulásáért folytatott küzdelmüket mutatta be.

Mint minden évben, idén is kiosztották a „Herczel Manó díjat „ amit az új sebészeti eljárások megvalósításáért ítélnek oda, ezt Marió Pescatori olasz származású orvos kapta.

A hat éve kiosztásra kerülő „Bergström díjat” Dr. Hollósi Antalnak az Újpesti kórház főorvosának ítélték oda, a stomások érdekében kifejtett munkájáért.

A kongresszus kísérő rendezvénye volt a segédeszköz gyártók és forgalmazók bemutatója, melynek során az újgenerációs eszközöket ismerhetik meg az érdeklődők

Elegáns környezetben, magas szakmai színvonalon, megvalósított rendezvény részesei lehettünk.

Kovács Istvánné

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.